Böngészőn is játszhatunk már több ezer játékkal

Ha érdekelnek a retro játékok és szívesen elővennéd nosztalgiázásból őket vagy éppen szívesen kipróbálnád, hogy milyen volt a régiek játékaikat, akkor az alábbi oldal kínálatában ingyen és bérmentve kipróbálhatod a böngésződön keresztül!

Nem tudom, hogy hányan ismeritek az Internet Archive  oldalt (ha nem, akkor lentebb olvashattok róla), de néhány napja több, mint 2500 Microsoft DOS-ra kiadott játékot tett elérhetővé. Ide kattintva elérheted őket és 2 kattintásból már ki is próbálhatjuk őket. DOS-os játákokon felül még Commondore 64es és kvarcjátékok  is elérhetőek náluk, de a teljes lista kedvéért látogass el az oldalukra. A kvarcjátékok olyanok voltak, mint egy kis kézi konzolok, amelyen 1 vagy esetleg néhány játék volt rajta megtalálható.

Hogyan müködik?

Az oldalon lévő 20-30 éves játékok elinduljanak, ahhoz nekünk, mint átlag felhasználóknak nem kell rendelkeznünk semmilyen informatikai ismeretekre, mivel az oldalon beépített emulátor van.

Internet Archive-ról

A nonprofit szervezet 1996-ban indult útjára, hogy a lehető legtöbb emberhez szabadon hozzáférhessenek a digitális formában létező történelmi gyűjteményekhez. A digitális  könyvtárban játékokon és szoftvereken kivül találhatunk még audiokat és filmeket is találhattunk. Ha szerencsénk van, akkor akár régi kedvenc oldalunkat is megtalálhatjuk náluk, mivel bizonyos időközönként mentésre kerülnek.

Jelmondatuk: Minden tudáshoz való egyetemes hozzáférés.

/Universal access to all knowledge./

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük